Zoeken 
dinsdag 15 januari 2008 ..:: ORCMB » Comités spécialisés » Conseil des Théologiens ::..   Inloggen
Portaalnavigatie

Compteur
  
De Raad van Theologen

 

                         De Raad van Theologen

 Deze Raad heeft als opdracht:

  1. Na te denken over theologische onderwerpen die door de AV of de EMB worden voorgelegd en daar desgevallend advies over uit te brengen;
  2. Advies uit te brengen over kwesties die door de plaatselijke moskeeën of door nationale of internationale religieuze organismen ter overweging worden voorgelegd;
  3. Na te denken over problemen van religieuze en theologische aard die te maken hebben met het spirituele leven van de moslimgemeenschap van België.

Er kan een beroep worden gedaan op de Raad van Theologen door elke partij die om een theologisch advies verzoekt, als dit naar behoren aan het ROIEB werd overgemaakt.

 

De Raad moet worden samengesteld uit eminente personen die in België gekend zijn omwille van hun grondige kennis op het gebied van de Islamitische theologie, op voorstel van de voorzitter en goedgekeurd door de AV. Onder «theoloog» verwijzen wij naar de definitie die in het algemeen in de Islam wordt weerhouden.

De leden moeten een zo uitgebreid mogelijke kennis hebben op het gebied van de theologie en van de context waarin wij leven.

 

De Raad wordt samengesteld uit leden, voorgesteld door de voorzitter van de Raad, die door de AV worden goedgekeurd. In haar keuze moet de AV rekening houden met de diversiteit van de meest vertegenwoordigde juridische scholen binnen de moslimgemeenschap in België.

  
Copyright 2006 by EMB   Gebruiksovereenkomst  Privacybeleid