Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

26 november 2018

Het El Kalima-centrum, een christelijk centrum voor relaties met de islam, viert dit jaar zijn 40ste verjaardag.

Ter gelegenheid hiervan werd er gedurende 3 dagen een programma van conferenties en ontmoetingen georganiseerd voor de geïnteresseerden. Op 18 november werd er ook een bezoek gebracht aan de moskee Omar te Brussel en aan het Executief van de Moslims van België (EMB).

Mevr. Delphine Laroche, secretaris-generaal van het EMB, trad op als gids en gaf uitleg over de verschillende facetten van het gebouw van de islamitische eredienst. Dit omvat o.a. de ruimte waar vrouwen en mannen bidden en bezinnen, de klassen waar Arabische lessen worden gegeven aan de jongeren, een opvanglokaal voor de behoeftigen enz.

Daarna luisterden ze naar een koranvers, voorgedragen door dhr. Mohamed Kajjaj, vicevoorzitter van de Raad der Theologen, verbonden aan het EMB. Ze kregen ook meer uitleg over de melodieuze recitatie van de religieuze teksten.

Op de zetel van het EMB (het “Hansahuis”) schetste mevr. Laroche de geschiedenis van de institutionalisering van de islam in België. Gaande van de erkenning van de islamitische eredienst in 1974 tot de oprichting van het EMB in 1998. Ook de meest recente verwezenlijkingen van het EMB kwamen aan bod, zoals de erkenning van moskeeën en imams, de opleiding van moslimkaders en de interlevensbeschouwelijke dialoog.

Tijdens het bezoek kregen de bezoekers de kans om in een vriendschappelijke en open sfeer vragen te stellen en van gedachten te wisselen. 

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief