Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

07 mei 2019

 

Naar aanleiding van de kwaadwillige en foutieve informatie over de aankomst van buitenlandse imams in België die deze dinsdag 7 mei 2019 in de pers verscheen, wenst het Executief van de Moslims van België (EMB) de volgende verduidelijkingen aan te brengen.

Elk jaar worden Marokkaanse koranrecitators* tijdens de maand Ramadan uitgenodigd om naar België te komen, op vraag van verschillende moskeeën.

Het aantal imams present in België, is namelijk onvoldoende om tijdens deze spirituele maand te voldoen aan de verwachtingen van de moslimgemeenschap.

De delegatie, die dit jaar bestaat uit 42 koranrecitators en 7 liturgische begeleiders (waaronder drie vrouwen), wordt door het Ministerie van Islamitische Zaken van Marokko gestuurd en ontvangen door de vereniging "Bijeenkomst van Moslims van België (BMB)", die lid is van de Coordinatieraad van de Islamitische Instellingen van België, partner van het EMB.

Hun rol bestaat erin spirituele en liturgische ondersteuning te bieden aan de gelovigen tijdens de gebeden en nachtwaken gedurende de maand Ramadan.

Het gaat hier om personen, voornamelijk van universitair niveau, die opgeleid en bereid zijn om zich te uiten in een Europese context. De inhoud van hun interventies, die gebaseerd zijn op gemeenschappelijke waarden en het vreedzaam samenleven, worden voorafgaand geverifieerd door de BMB.

De Belgische moslims hebben de spirituele steun van deze imams altijd toegejuicht, in afwachting van de naderende start van de toekomstige opleiding van het EMB voor lokale imams in België.

Namens het Bureau van het EMB

Mehmet ÜSTÜN, Voorzitter

*De koranrecitatie is de melodische voorlezing van de koran tijdens het gebed.

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief