Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

22 maart 2019

Vandaag op 22 maart 2019 herdenkt ons land de tragische aanslagen die drie jaar geleden onze hoofdstad op haar grondvesten deden schudden.

Deze vreselijke daden, gepleegd in naam van de religie, werden krachtig veroordeeld door alle Belgische burgers van alle geloofs- en filosofische overtuigingen.

Op deze trieste dag en ondanks de tragische gebeurtenissen van de laatste dagen, verkiezen wij onze aandacht te vestigen op de schoonheid die ons in deze moeilijke periode rest.

Vandaag brengen wij eer aan alle mensen die niet hebben toegegeven aan de haat, deze mensen die, terwijl ze dierbaren hebben verloren, toch het bewijs leveren van meer liefde en medeleven voor de hele mensheid.

Zoals de Nieuw-Zeelander die de dader van de aanslag op twee moskeeën vergeeft, ook al werd daarbij zijn eigen vrouw vermoord.


In deze sombere tijden willen wij de hoop vooropstellen die deze mensen, die een lichtend voorbeeld zijn, voedt en die de wonden verbindt van de slachtoffers van zij die zonder ophouden proberen deze hoop te vernietigen …

Namens het bureau van het EMB,

Mehmet Üstün

Voorzitter

 

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief