Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

12 april 2019

Op 5 april 2019 bracht de voorzitter van het Executief van de Moslims van België (EMB), de heer Mehmet Üstün, samen met de vertegenwoordigers van de Coördinatieraad van de Islamitische Instellingen van België (CIB)* in Brussel, een bezoek aan de ambassadeur van Nieuw-Zeeland in het Koninkrijk België, de heer Gregory Andrews.

De ontmoeting, die in een bijzonder hartelijke en open sfeer verliep, startte met een kennismakingsronde en het opnieuw veroordelen van de terroristische aanslag op moslims in de twee moskeeën te Christchurch - Nieuw-Zeeland op 15 maart 2019 waarbij 51 doden vielen.

Het EMB en de CIB vestigden de aandacht op het feit dat deze aanslagen naast moslimburgers in het bijzonder, in werkelijkheid de hele mensheid treffen omdat terreur nu eenmaal geen religie kent noch kleur. Middels dit bezoek wilden ze hun solidariteit betuigen met de families van de slachtoffers, de gewonden en de burgers van Nieuw-Zeeland.

Klik HIER voor de foto's

Verder maakten het EMB en de CIB ook hun vastberadenheid duidelijk om te helpen strijden tegen alle hatelijke toespraken en ideologieën die aanzetten tot geweld. Ze herinnerden nogmaals dat het tijd is dat moslimhaat wettelijk verboden wordt, net zoals dat al geldt voor antisemitisme en voor racisme.

Zijne Excellentie, de heer Gregory Andrews, vond het een eer de vertegenwoordigers van de moslimgemeenschap van het land te mogen ontvangen en verklaarde bereid te zijn om steeds overleg te plegen en zijn bijdrage te leveren als erom gevraagd wordt. Hij citeerde een uitspraak van de Premier van Nieuw-Zeeland, mevrouw Jacinda Ardern, dat haar land het doelwit was geworden omdat het juist staat voor diversiteit, vriendelijkheid en mededogen, en dat die waarden op geen enkele manier door de aanslagen zullen worden ondermijnd.

De ontmoeting werd afgesloten met de ondertekening van het rouwboek dat in de ambassade ligt ter nagedachtenis van de slachtoffers van dit drama. De boodschap die de heer Üstün achterliet was: “Bij deze betuigen we ons diepste medeleven aan de rouwende families die getroffen zijn door dit drama en bidden dat de vrede terug haar rechten opeist in Nieuw-Zeeland en overal in de wereld.”

*De Coördinatieraad van de Islamitische Instellingen van België (CIB) is een burgerplatform dat samengesteld is uit instellingen, federaties, organisaties en koepelstructuren van de moslimgemeenschap van België.

De CIB is samengesteld uit de volgende instellingen: de Bijeenkomst van Moslims van België, de Diyanet van België, de Islamitische Federatie van België, de Federatie van Albanese moskeeën van België, de Afrikaanse Islamitische Associatie van België.

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief