Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

03 oktober 2017

Op initiatief van het Comité “Together in Peace” dat de verschillende in België erkende godsdiensten en filosofieën verenigt, bezochten zo’n 300 leerlingen van vijf Franstalige en Nederlandstalige scholen in Brussel op 26 september 2017 de locaties van verschillende overtuigingen: een synagoge, een moskee, een katholieke kerk, een protestantse kerk en een huis van de vrijzinnigheid.

Het was de bedoeling om deze leerlingen van de derde graad secundair onderwijs de veelheid aan geloven en overtuigingen te laten ontdekken die we in Brussel aantreffen, met respect voor de diversiteit, de dialoog en het samenleven.

Tijdens elk bezoek werden de jongeren toegesproken door een vertegenwoordiger die ook antwoord gaf op al hun vragen.

De voorzitter van het EMB, dhr. Salah Echallaoui, ontving samen met een imam en de moskeeverantwoordelijken verschillende groepen leerlingen in de moskee “Omar Ibn Khattab”.

Zo konden ze de moslimgodsdienst (her)ontdekken met de specificiteiten van de plaats waar ze zich bevonden.

De jongeren bezochten het religieuze gebouw, meer bepaald de gebedszaal voor vrouwen en de zaal waar lessen Arabische taal worden gegeven, waarna hen een kleine receptie werd aangeboden geheel volgens de verwelkomingstraditie van de moslimgemeenschap.

Daarna gingen alle leerlingen naar het Muntplein waar ze werden toegesproken door de Brusselse Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Bianca Debaets, de voorzitter van Sant’Egidio, Hilde Kieboom, en Mohamed El Bachiri, wiens echtgenote stierf tijdens de aanslag van Maalbeek in Brussel op 22 maart 2016.

Daarna deden drie jongeren van verschillende overtuigingen een oproep tot Vrede, en werden symbolisch duiven losgelaten door de vertegenwoordigers van de godsdiensten, waarna de dag werd afgesloten.

Alle foto's van het evenement HIER

 

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief