Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

23 oktober 2020

Persbericht

Vandaag vrijdag 23 oktober heeft het Overlegcomité nieuwe maatregelen aangekondigd, meer bepaald voor de sportsector, voor culturele evenementen en voor het hoger onderwijs, om de heropleving van de coronapandemie Covid-19 in te dijken.

Wat de erediensten betreft, verandert er niets aan het protocol tot zeker 19 november 2020

Ter herinnering: elke moskee mag tot maximaal 200 gelovigen ontvangen, afhankelijk van de capaciteit van de plaats van eredienst, met handhaving van de afstand van 1,5 meter tussen de gelovigen en naleving van de hygiënemaatregelen, in overeenstemming met het protocol opgesteld door het Executief van de Moslims van België en overgemaakt aan de overheid.

Het Executief van de Moslims van België (EMB) herinnert de verantwoordelijken van de moskeeën aan het belang om de geldende maatregelen na te leven om te vermijden dat de toch al alarmerende situatie nog erger wordt.

Het is van essentieel belang dat de moslimgemeenschap alle aanbevelingen en besluiten, genomen door de Belgische overheden in deze kritieke periode, begrijpen en ook toepassen om de volksgezondheid niet in gevaar te brengen.

Voor het Bureau van het EMB,
Mehmet ÜSTÜN, voorzitter 

Voor de Coördinatieraad van de islaminstellingen van België (CIB),
Salah ECHALLAOUI, woordvoerder
Coskun BEYAZGÜL, woordvoerder

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief