Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

15 maart 2018

Op 5 maart 2018 organiseerde het islamcomité van de erkende gemeenschap “Arrayane” van Neder-Over-Heembeek (Brussel) een receptie om de erkenning als eredienstplaats te vieren.

Een vertegenwoordiger van de moskee lichtte in enkele punten de weg toe die de lokale gemeenschap had afgelegd, van de constructie van het gebouw tot de erkenning.

De voorzitter van het Executief van de Moslims van België (EMB), dhr. Salah Echallaoui, sprak zijn dank uit voor de inspanningen van de gemeenschap op deze weg naar erkenning en samenleven.

Vandaag begint de moskee een nieuwe fase in haar geschiedenis. Met deze erkenning wordt ze een publieke instelling die open is voor iedereen”, zei hij en hij voegde er verder aan toe:

Ik wens dat via deze erkenning de moskeeën in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest steun verlenen aan en bijdragen tot het proces van het EMB dat is gericht op openheid en waarbij iedereen samenwerkt om de islam te verankeren in het Belgische institutionele landschap.”

Ook politieke personaliteiten waren uitgenodigd op deze receptie, onder hen de burgemeester van de stad Brussel, dhr. Philippe Close.

De protagonisten sloten de avond af met een gezellig samenzijn.

Klik HIER om de foto’s te bekijken

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief