Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

13 december 2020

Persbericht

We hadden de oproep van de minister van Justitie aangeklaagd, waarmee hij de moslimgemeenschap vroeg om op te staan en haar stem te laten horen.

Wij betreuren deze oproep van de minister, die aanzet tot een zekere rebellie en interne verdeeldheid veroorzaakt binnen de Belgische moslimgemeenschap.

Deze gevaarlijke houding, die duidelijk in strijd is met het principe van scheiding tussen kerk en staat, heeft kennelijk het bericht uitgelokt van sommigen die beweren lid te zijn van het EMB, hoewel ze deze hebben verlaten en zelfs hun status als afgevaardigde van hun moskeeën kwijt zijn, omdat ze door deze werden afgewezen.

Dit bericht heeft dus geen enkele geloofwaardigheid of institutionele legitimiteit in de ogen van onze instanties.

Tot slot moeten we ook benadrukken dat deze oproep van de minister de radicale kringen die bekend staan om hun rigoristische en extremistische standpunten, die de Grote Moskee van Brussel en het representatieve orgaan van de islamitische eredienst in handen proberen te krijgen, heeft gereactiveerd, waardoor alle positieve resultaten die het EMB sinds 2014 heeft behaald om het radicalisme tegen te gaan, worden ondermijnd.

Namens het Bureau van het Executief van de Moslims van België,
Mehmet ÜSTÜN, Voorzitter

Namens de Coördinatieraad van de Islamitische Instellingen van België (CIB),
Coskun BEYAZGÜL, Woordvoerder
Tahar CHAHBI, Woordvoerder

Contactpersoon:
Mr. Kursat BILGE
0493/813.310

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief