Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

27 januari 2017

Op 12 januari 2017 was dhr. Salah Echallaoui, voorzitter van de Executieve van de Moslims van België (EMB), uitgenodigd om te spreken op een conferentie die werd georganiseerd door de Anglicaanse kerk van België voor theoloog-kanunniken van de Kerk van Engeland. Ook dhr. Philippe Markiewicz, voorzitter van het Centraal Israëlitisch Consistorie van België, was uitgenodigd om er het woord te nemen.

De twee religieuze vertegenwoordigers herinnerden eerst aan de geschiedenis van hun respectievelijke gemeenschap in België en hadden het daarna over de religieuze radicalisering met al zijn uitdagingen.

Dhr. Echallaoui onderstreepte de inspanningen die werden geleverd door de EMB om het samenleven in de Belgische maatschappij te bevorderen. Hij ging daarbij dieper in op de verschillende acties van de EMB in het kader van de preventie van radicalisering, meer bepaald door opleidingen die sinds 2015 worden gegeven aan erkende imams en islamconsulenten.

Dhr. Markiewicz sprak op zijn beurt over de deelname van de Israëlitische gemeenschap van België voor het behoud van de sociale vrede in de maatschappij in het algemeen.

Dhr. Jack McDonald, voorzitter van het centraal comité van de Anglicaanse godsdienst in België, besloot de bijeenkomst met hartelijke bedankingen.

Alle foto's van het evenement HIER

 

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief