Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

03 december 2018

Op 22 november 2018 kwamen de vertegenwoordigers van de verschillende erediensten en vrijzinnigheid samen in Brussel om de Panathlonverklaring te concretiseren. Deze verklaring, die ze op 31 maart 2017 hadden ondertekend en die handelt over ethiek in de sport, werd besproken tijdens het 24ste congres van de Europese beweging voor fair play (EFPM), georganiseerd door Panathlon.

Dhr. Salah Echallaoui, vicevoorzitter van het Executief van de Moslims van België (EMB), belichtte het islamitische standpunt en gaf een toespraak waarin hij:

Dhr. Echallaoui besloot zijn toespraak door te verwijzen naar de prestaties van sportvrouwen en –mannen op nationaal en internationaal niveau, waarbij ze hun verschillen overstegen en zo bijdroegen tot de Belgische uitstraling op gebied van sport.

Klik HIER voor de integrale toespraak van dhr. Echallaoui
Klik HIER voor de foto's

De vertegenwoordigers van de andere erediensten en vrijzinnigheid namen ook het woord, gevolgd door een interactieve vraag- & antwoordsessie met het publiek.

Na dit congres meldde Panathlon op 23 november 2018 dat de Europese Olympische Comités en de Europese Sportfederaties de Panathlonverklaring over ethiek in de sport  hebben geratificeerd. Dit betekent een enorme vooruitgang voor deze tekst die vanaf nu ook op Europees niveau wordt overgenomen.

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief