Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

18 oktober 2018

Ter gelegenheid van de 49ste verjaardag van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS) organiseerde de ambassadrice van de missie bij de Europese Unie (EU), mevr. Ismat Jahan, op 9 oktober 2018 een receptie te Brussel.

Naast ambassadeurs van de lidstaten van de OIS was ook het Executief van de Moslims van België (EMB) aanwezig, met zijn voorzitter, dhr. Mehmet Üstün, en zijn Nederlandstalige vicevoorzitter, dhr. Bayram Saatci.

In haar toespraak onderstreepte mevr. Jahan het belang van een samenwerking tussen de OIS en de EU om hun gemeenschappelijke uitdagingen aan te pakken.

“De OIS en de EU, twee intergouvernementele instellingen, kunnen natuurlijke bondgenoten zijn bij de behandeling van politieke en humanitaire problemen. Ze denkt daarbij aan een gemeenschappelijke aanpak van de uitdagingen van het terrorisme, en in het algemeen die van de radicalisering, of het bevorderen van de dialoog tussen de geloofsgemeenschappen.”

De ambassadrice van de OIS betreurt “de mengelmoes die de moslims linkt met terrorisme, clandestiene immigratie of vluchtelingen, terwijl miljoenen onder hen gewone burgers zijn die de wet naleven. Onder hen artsen, ingenieurs, leerkrachten, zakenlui, academici, politici enz. De lijst is lang.”

Tijdens de receptie daarna werd een videoboodschap uitgezonden van de secretaris-generaal van de OIS, Yousif Ahmad Al-Othaimeen. Hij hoopt dat “de komende maanden een nieuwe fase van samenwerking en broederschap zullen inluiden. In deze context willen wij al onze mogelijkheden inzetten om de doelstellingen van vrede en veiligheid in de wereld te dienen.”

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief