Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

05 oktober 2021

Persbericht

VRT Nieuws verspreidde vandaag het bericht dat de Sultan Ahmet-moskee van Heusden-Zolder volgens het rapport van Staatsveiligheid een belangrijke rol speelt bij het verspreiden van extremisme in Limburg. Daarbij wordt expliciet mijn naam genoemd. 

Als voorzitter van het Executief van de Moslims van België weerleg ik categorisch alle beschuldigingen die vandaag in de pers zijn geuit tegen mij en de moskee waarvan ik voorzitter ben. Al deze beschuldigingen zijn vals en absoluut ongegrond. 

Er is duidelijk een verwarring met een vereniging die niets te maken heeft met onze moskee en haar vertegenwoordigers. Ik kan niet anders dan uitgaan van een opzettelijke manipulatie van informatie om mijn reputatie en die van onze gemeenschap te schaden. 

Ik veroordeel de bekendmaking van een zogenaamd rapport van de Staatsveiligheid, dat bevestigt dat sommigen de moslims in ons land willen diaboliseren door de vertegenwoordigers van de islamitische instellingen van België op oneerlijke wijze aan te vallen.

Mehmet Üstün
Voorzitter Executief van de Moslims van België

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief