Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

10 november 2016

9 november 2016 Reactie van Salah Echallaoui, Voorzitter van het Executief van de Moslims van België, na de verkiezing van de nieuwe President van de Verenigde Staten, Donald Trump:

"Wij hopen dat het enkel om campagnebeloftes ging en dat Donald Trump zijn verantwoordelijkheid zal opnemen als President", zo luidde woensdag het commentaar van de Voorzitter van het Executief van de Moslims van België na de verkiezing van de Republikeinse kandidaat tot President van de Verenigde Staten.

Tijdens de campagne had hij beloofd om moslimvluchtelingen het land uit te zetten en de toegang tot nader order te ontzeggen voor bezoekers van deze godsdienst.

"Ik hoop dat Trump beseft dat de wereld niet zo simplistisch in elkaar zit als hij denkt“, zegt Salah Echallaoui. "Dat hij begrijpt dat de mensheid divers is en dat er zonder deze diversiteit geen vrede in de wereld zou zijn. Amerika is een land dat wordt gekenmerkt door religieuze diversiteit", zo brengt hij in herinnering.

Met de komende verkiezingen in Frankrijk en Duitsland toont de heer Echallaoui zich bezorgd voor de democratie in de hele wereld. "Want wat we nu zien, is een radicalisering van de wereld. Het populistische discours verspreidt zich overal, gevoed door de economische en sociale crisis".

Het Executief van de Moslims roept daarom alle politici op om hun verantwoordelijkheid op te nemen en zich te distantiëren „van populistische en extremistische uitlatingen.“

"De populisten beloven het volk de hemel op aarde en het is de plicht van de politici om daartegen in te gaan, om ervoor te zorgen dat alle lagen van de bevolking kunnen samenleven, eerder dan de eisen van slechts een bepaald deel van de bevolking te volgen".

Bron: Belga

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief