Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

19 november 2018

Banden smeden tussen de inwoners van het centrum van Brussel en mensen op leeftijd uit hun isolement halen: dat is de nobele doelstelling van Het Anker die op 7 november een bezoek bracht aan het Executief van de Moslims van België (EMB). 

Het doel: Brusselaars van de derde leeftijd (alle culturen en godsdiensten door elkaar) kennis te laten maken met de verschillende instellingen, vzw’s en andere organisaties in hun wijk.

Zo konden ze de schoonheid ontdekken van het Hansahuis, een beschermd gebouw uit de 18de eeuw, waar het EMB sinds een jaar al in ondergebracht is. 

De bezoekers luisterden aandachtig naar de uitleg gegeven door mevr. Delphine Laroche, secretaris-generaal van het EMB, over de geschiedenis van de erkenning van de islamitische eredienst in België en over de rol en de missies van het EMB. 

De imam van de erkende moskee Attadamoun te Molenbeek, dhr. Abdelhadi El Hassani, gaf van zijn kant theologische uitleg over de vastenmaand Ramadan.

Daarna volgde een levendig en rijk debat over de verschillen en overeenkomsten van hun respectievelijke religieuze of filosofische overtuigingen.

Er werd al afgesproken om samen met alle overtuigingen een maaltijd voor het verbreken van de vasten te organiseren ter gelegenheid van de volgende Ramadan!

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief