Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

03 oktober 2018

Op 26 september 2018 gaf mevrouw Aïcha Ech-Channa, voorzitster van de in Marokko gevestigde vereniging “Solidarité féminine”, een conferentie in Brussel met als thema: “Condition féminine au Maroc: quels changements?” (Positie van de vrouw in Marokko: welke veranderingen?).

De ontmoeting vond plaats in het Joods Museum van België, dat medeorganisator is van de conferentie samen met het Collectief “Orphelins du monde”, met als voorzitter dhr. Ismael Almoravid.

Dhr. Salah Echallaoui, vicevoorzitter van het Executief van de Moslims van België (EMB), was ook aanwezig en benadrukte er de aandacht die het EMB besteedt aan de emancipatie van vrouwen in de islamitische wereld.

Mevr. Ech-Channa, mensenrechtenactiviste (in haar land wordt ze “Mère Courage” genoemd), sprak uitgebreid over de drama’s die de verlaten kinderen, omdat ze buiten het huwelijk geboren zijn, en hun moeders meemaken.

Aïcha Ech-Channa voert al sinds 1985 strijd voor deze vaak gestigmatiseerde vrouwen en hun kinderen.

Haar doel? Deze vrouwen hun waardigheid en zelfstandigheid teruggeven door hen onder andere een nieuw thuis te geven en te voorzien van beroepsopleidingen.

Ze richt ook crèches op waar verlaten kinderen opgevangen kunnen worden.

In mei 2015 leverde ze ook een bijdrage aan de legalisering van abortus onder bepaalde omstandigheden in Marokko.

De avond werd afgesloten met een concert, gevolgd door een receptie voor het talrijk opgekomen publiek.

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief