Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

01 april 2019

De heer Mehmet Üstün, voorzitter van het Executief van de Moslims van België, was uitgenodigd voor de grote concelebratie die op zondag 17 maart 2019 werd georganiseerd ter gelegenheid van de Zondag van de Orthodoxie in de kathedraal van de Heilige Aartsengelen Michaël en Gabriël in Brussel.

Klik HIER voor de foto's

Tijdens dit evenement werd de aandacht gevestigd op de 50ste verjaardag van de oprichting van het Orthodox Aartsbisdom van België, dat jurisdictie heeft over België, Nederland en Luxemburg.

Zijne Majesteit Koning Filip van België, de Minister van Justitie en Erediensten, de heer Koen Geens, de vertegenwoordigers van de erkende erediensten in België, personaliteiten uit de politieke en diplomatieke wereld van België, Griekenland en verschillende orthodoxe landen, alsook vertegenwoordigers van verschillende verenigingen in Brussel en vele gelovigen waren aanwezig.

De Orthodoxe viering werd voorgezeten door Zijne Eminentie de Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg, die er een Goddelijke Liturgie uitsprak.

 

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief