Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

14 maart 2019

Het Executief van de Moslims van België (EMB) voelt mee met het verdriet van de katholieken van België en van alle familieleden en naasten van kardinaal Godfried Danneels die ons vandaag ontvallen is. Hij stond bekend om zijn visie op de Kerk die gedeeld werd door een groot aantal katholieken in België en in Europa.

Het EMB ziet in de persoon van kardinaal Danneels een belezen en openhartig man onder de vele hoge religieuze dienaars van de hele wereld. Meer dan eens aarzelde hij niet om een terecht en moedig standpunt in te nemen over kwesties in verband met de islam in België en in Europa. 

In zijn seminaries en conferenties toonde hij meermaals zijn wil om de dialoog aan te gaan met de islam als religieus systeem, maar ook en vooral met de moslims van België in hun grote diversiteit. 

Het EMB beschouwt de publieke standpunten van kardinaal Danneels over de islam van België als rijke bespiegelingen tijdens de interne debatten die zelfs vandaag nog een stimulans zijn voor het denken.

Het EMB brengt hulde aan de nagedachtenis van een man van de dialoog die van ons is heengegaan na een boeiende en uitputtende carrière.

Vrede hebbe zijn ziel!      

Namens het bureau van het EMB,

Mehmet Üstün, voorzitter

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief