Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

01 april 2016

Op initiatief van het Executief van de moslims werd een bloemenkrans op het Beursplein overhandigd ter herdenking van de slachtofers van de aanslagen van 22 maart die een tol eisten van 32 dodelijke slachtoffers en 340 gewonden

Er was een afvaardiging van imams uit Frankrijk naast de nieuwe voorzitter van het Executief de Heer Salah Echallaoui evenals Albert Guigui, Grootrabbijn van Brussel. De delegatie zal ook een slachtoffer van de aanslagen bezoeken.

Perscommuniqué 

Het EMB veroordeelt de aanslagen van Brussel en Zaventem

Het Executief van de Moslims van België (EMB) veroordeelt met klem en zonder voorbehoud de aanslagen van 22 maart op de luchthaven van Brussel-Nationaal (Zaventem) evenals in de Europese wijk van Brussel (metro Maalbeek) : daden van een extreme wreedheid tegen onschuldige burgers. 

Het EMB betuigt zijn deelneming voor de slachtoffers aan hun dierbaren, en wenst sterkte toe aan de gewonden. 

Deze dramatische gebeurtenissen, in het hart van Europa, bemoeilijken de inspanningen van de maatschappij, van het EMB en van de ganse moslimgemeenschap van België in het kader van het harmonieuze samenleven. Daarom roept het EMB, in naam van alle moslimburgers, op tot eenheid en tot eensgezindheid om een front te vormen tegen geweld en terrorisme. 

Het Executief van de Moslims van België herbevestigt zijn verbondenheid met de democratische waarden. Het bedankt de ordediensten, en herbevestigt zijn vertrouwen en steun aan de Belgische overheid belast met de veiligheid en de sociale cohesie van het land. 

Salah ECHALLAOUI
Voorzitter
 

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief