Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

04 november 2020

Persbericht

Het Executief van de Moslims van België (EMB) en de Coördinatieraad van de Islamitische Instellingen van België (CIB)* zijn uitermate geschokt door de reeks aanslagen in Wenen op maandag 2 november met verschillende doden en gewonden, waarvan sommige in kritieke toestand zijn.

Deze afschuwelijke en laaghartige daden komen deze week spijtig genoeg bij die andere op verschillende plaatsen in de wereld, meer bepaald de aanslag tegen de universiteit van Kaboel (Afghanistan) en de massamoord op burgers in Ethiopië, waar ook heel wat mensenlevens te betreuren vielen.  

Het EMB en de CIB drukken zijn solidariteit en medeleven uit met de slachtoffers van deze verschillende drama’s en hun familie.

Met de grootste stelligheid veroordelen het EMB en de CIB deze escalatie van daden van haat en verwerpen met kracht het geweld en het terrorisme die door niets gerechtvaardigd kunnen worden.

Tegenover deze pogingen tot verdeling, polarisatie en destabilisatie van onze maatschappijen, nodigen het EMB en de CIB alle moslimburgers uit om waakzaam te blijven en zich zonder aarzelen open te stellen voor een wereld van vrede, dialoog en solidariteit.

Namens het Bureau van het EMB,
Mehmet ÜSTÜN, Voorzitter

Namens de Coördinatieraad van de Islamitische Instellingen van België (CIB),
Salah ECHALLAOUI, Woordvoerder
Coskun BEYAZGÜL, Woordvoerder

 

*De Coördinatieraad van de Islamitische Instellingen van België (CIB) is een burgerplatform dat samengesteld is uit instellingen, federaties, organisaties en koepelstructuren van de moslimgemeenschap van België.

Het CIB is samengesteld uit volgende instellingen: de Bijeenkomst van de Moslims van België, de Diyanet van België, de Islamitische Federatie van België, de Federatie van Albanese moskeeën van België, de Afrikaanse Islamitische Associatie van België.

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief