Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

05 juli 2018

Het Executief van de Moslims van België (EMB) en de Coördinatieraad van de islamitische instellingen van België (CIB)* veroordelen ten stelligste de racistische aanval op een jonge moslima op maandag 2 juli 2018 in Anderlues (Henegouwen).

De aanvallers trokken haar hoofddoek af op afschuwelijke wijze en rukten haar kleding uit waarna ze beledigd en verwond werd door hen. Het slachtoffer was duidelijk uitgekozen als doelwit omwille van haar afkomst en godsdienst.

Deze verwerpelijke daad is niet alleen een aantasting op de integriteit van een vrouwelijke moslimburger, maar het raakt alle burgers in hun vrijheid van geweten en godsdienst die fundamentele waarden zijn in ons land.

Het EMB en de CIB zijn ervan overtuigd dat de politiediensten en Justitie alles in het werk zullen stellen om de daders op te sporen en streng te straffen.

Het EMB en de CIB vragen iedereen om zich niet te laten meeslepen door emoties en om geweld niet met geweld te beantwoorden. Het EMB en de CIB drukken in deze moeilijke momenten hun solidariteit uit tegenover het slachtoffer (en haar familie) en wensen haar een voorspoedig herstel.

Het Bureau van het EMB
De Coördinatieraad van de islamitische instellingen van België


*De Coördinatieraad van de Islamitische Instellingen van België (CIB) is een burgerinitiatief dat bestaat uit instellingen, federaties, organisaties en koepels van de islamitische gemeenschap van België: de Bijeenkomst van Moslims van België, de Diyanet van België, de Islamitische Federatie van België, de Federatie van Albanese Moskeeën van België en de Afrikaanse Islamitische Associatie van België.

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief