Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

04 maart 2019

PERSBERICHT

Naar aanleiding van de video’s en foto’s van de leerlingen die ter gelegenheid van de traditionele “100 dagen retorica”, verkleed waren als Saoedi-Arabiërs, heeft het Executief van de Moslims van België opheldering gevraagd aan Unia (instelling voor de strijd tegen discriminatie en de bevordering van de gelijke kansen in België) en aan de algemeen directeur-generaal van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

Op de beelden, die in de pers verschenen en die genomen werden in het College van de Paters Jozefieten te Melle (Oost-Vlaanderen) op 27 februari laatsleden, zijn jongeren te zien die doen alsof ze een islamitisch gebed uitvoeren. Sommigen onder hen dragen een valse bommengordel, wat verwijst naar terrorisme. 

Het EMB betreurt deze handelingen waarbij moslims gelijkgesteld worden aan terroristen hetgeen niet bevorderlijk is voor het samen leven.

Ook al ziet de directeur van de school er “geen enkele bedoeling tot provoceren in, noch enige bedoeling om wie dan ook te kwetsen”, ziet het EMB dit als ongepast en zelfs als provocerend en beledigend gedrag.

Het EMB verwacht een reactie van Unia en zal daarna maatregelen nemen.

Namens het Bureau,
Mehmet ÜSTÜN
Voorzitter

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief