Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

22 juli 2020

Persbericht

Het Executief van de Moslims van België (EMB) meldt de moslimgemeenschap dat het Offerfeest (“Aïd El Adha”) dit jaar plaats zal vinden op vrijdag 31 juli 2020.

Deze gelegenheid zorgt er voor dat vele moslims ’s morgens naar de moskee gaan voor het Aïd-gebed. Het EMB wil nogmaals herinneren aan de maatregelen die werden genomen door de regering en die werden opgenomen in ons protocol om een geleidelijke heropening van de moskeeën mogelijk te maken tijdens deze huidige Covid-19 pandemie, met name:

De moskeeën mogen op de dag van het Offerfeest maximaal 200 mensen toelaten met respect voor de social distancing (1,50m tussen elke gelovige). Het EMB roept daarom opnieuw alle moskeeverantwoordelijken en gelovigen op om het door het EMB ingestelde protocol strikt na te leven.

Het EMB is er zich van bewust dat deze maatregelen het Offerfeest minder gemakkelijk en minder aangenaam zullen maken, maar ze blijven noodzakelijk voor de gezondheid van de gelovigen en hun medeburgers.

Door de huidige context zijn er heel wat families in de problemen geraakt, maar Aïd herinnert elke moslim aan de mooie en edele waarden van wederzijdse hulp, solidariteit en zorg die elke religieuze en filosofische overtuiging overstijgt.

Blijf zorg dragen voor uzelf en voor de anderen.

Namens het Bureau van het Executief van de Moslims van België,
Mehmet ÜSTÜN, voorzitter

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief