Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

16 mei 2017

Op 14 mei 2017 nam de voorzitter van het Executief van de Moslims van België (EMB), dhr. Salah Echallaoui, deel aan de 77ste herdenking van de Slag bij Gembloux-Chastre op de nationale Franse militaire begraafplaats van Chastre.

Deze ceremonie werd ook bijgewoond door veteranen van de Tweede Wereldoorlog, politieke personaliteiten, diplomaten, jongeren en vertegenwoordigers van het verenigingsleven.

De voorzitter van het EMB legde een bloemenkrans neer ter ere van de honderden Franse, Belgische, Marokkaanse, Tunesische en Senegalese soldaten die vielen tijdens de gevechten tegen de nazi’s in mei 1940.

Dhr. Echallaoui begaf zich daarna naar de receptie, georganiseerd door de Minister van Staat, dhr. André Flahaut, en de Ambassadeur van Marokko in België, dhr. Mohamed Ameur. 

Bij die gelegenheid onderhield hij zich met dhr. Flahaut, en andere politici over het belang om de herinnering levend te houden aan de soldaten die zich opofferden tijdens de Slag van Gembloux-Chastre, en om deze historische gebeurtenis ook door te geven aan de jongere generaties. 

M. Flahaut heeft aangekondigd dat hij een ontwerpresolutie ging indienen aan het Parlement van de Federatie Wallonië-Brussel met betrekking tot de integratie van dit evenement in het schoolprogramma.

Alle foto's van het evenement HIER

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief