Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

02 juni 2016

31 mei 2016: De heer Salah ECHALLAOUI, Voorzitter van het Executief van de Moslims van België, heeft de inhuldiging van de nieuwe moskee van Ottignies-Louvain-la-Neuve bijgewoond, samen met verschillende bekende namen uit het politieke, academische en religieuze leven.

In zijn toespraak gebruikte de Voorzitter van het EMB de volgende woorden:

"Wat wij hier samen beleven, is een lang verwachte droom van de moslimburgers van Ottignies-Louvain-la-Neuve, die vandaag uitkomt: een plaats waar zij in waardigheid hun godsdienst kunnen beleven.

De realisatie van dit mooie project is het resultaat van talloze inspanningen in onderling overleg tussen de moslimvertegenwoordigers en lokale overheids- en academische overheden.

Geïntegreerd in de universiteitsstad sinds bijna 40 jaar, kenmerkt de moslimgemeenschap van Ottignies-Louvain-la-Neuve zich door zijn multiculturele rijkdom, want ze verenigt inwoners en studenten uit alle hoeken van de wereld.

Meer dan alleen een spirituele verzamelplek moet deze nieuwe moskee een essentiële ontmoetingsplaats worden in het leven van de jonge studenten uit het buitenland, ver weg van hun familie. Maar ook een plaats voor dialoog en openheid ten aanzien van de burgers van alle andere overtuigingen.

Met een architectuur die perfect geïntegreerd is in haar omgeving, is ze het evenbeeld van de stad waarvan ze deel uitmaakt: jong en dynamisch, met een open blik op de Wereld.

Zich bewust van de grote symbolische waarde die de nieuwe moskee van Ottignies-Louvain-la-Neuve heeft, wil het Executief van de Moslims van België van de moskee een model voor de gemeenschap maken. Daarom blijft ze onze volledige steun genieten in de uitbouw van haar activiteiten, in het bijzonder voor de officiële erkenning door de overheid.

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief