Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

03 februari 2017

Op 29 januari 2017 nam de voorzitter van het Executief van de Moslims van België (EMB), dhr. Salah Echallaoui, deel aan een interreligieus evenement ten voordele van kinderen van vluchtelingen in de kerk van Sint-Jan-Baptist in Molenbeek.

Aan dit evenement namen meer bepaald vertegenwoordigers deel van de erkende erediensten en vluchtelingen uit het opvangcentrum van het Klein Kasteeltje in Brussel.

Bij die gelegenheid sprak dhr. Echallaoui de volgende woorden:

Dames en heren, geëerde gasten,
Beste medeburgers,
Beste vrienden,

Eerst en vooral wil ik hulde brengen aan het initiatief van Yolande Iliano, voorzitster van de vereniging “Religions for Peace – Europe” en iedereen danken voor uw aanwezigheid vandaag zondag in Molenbeek.

Zo uiteenlopend als we zijn, vandaag zijn we samengekomen rond onze gemeenschappelijke waarden, zoals onderlinge hulpverlening en solidariteit voor zij die daar meer dan ooit behoefte aan hebben.

Vrijwillig de eigen geboortegrond, wortels en familie verlaten is al moeilijk genoeg, ertoe gedwongen worden is een ware foltering. Door de mateloze besluiteloosheid van de mens die tot uitdrukking komt in gruwelijke oorlogen, worden deze gezinnen en kinderen losgerukt van het land dat ze zo liefhebben om te belanden in een ander land dat ze niet kennen, waarin ze zich verloren en volledig verlaten voelen.

De kinderen van deze gezinnen vormen, net als alle andere kinderen, de toekomst van onze maatschappij. Tot nu toe hebben ons ertoe beperkt om vanaf de zijlijn met empathie en droefheid toe te kijken in welke verschrikkelijke situatie ze zich in hun land bevonden.

Vandaag zijn ze hier in België, en het is onze taak om niet langer toe te kijken maar om te HANDELEN zodat ze waardig kunnen leven en zich onder ons verder kunnen ontwikkelen.

Ik ben ervan overtuigd dat wij in staat zullen zijn ons doel te bereiken met liefde en menselijkheid. Hun toekomst moet centraal staan in onze gedachten.

Dat is hun recht, en dat is onze taak.
Ik dank u.

Alle foto's van het evenement HIER

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief