Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

24 februari 2018

Deze maand februari 2018 is het Executief van de Moslims van België (EMB) verhuisd naar een gebouw aan de Timmerhoutkaai 9, in 1000 Brussel, ideaal gelegen in de buurt van het Sint-Katelijneplein op een steenworp van het Rogierplein, het Noordstation en het Kanaal Brussel-Vilvoorde.

Dit prestigieuze gebouw in de stijl van Lodewijk XIV, Hanzehuis genoemd *, werd gebouwd in 1711, opeenvolgend geklasseerd in 1976 en 1994, en gerestaureerd in 2004.

Naast de historische waarde van het pand is het ook belangrijk omwille van zijn sierlijsten, houtsnijwerk en andere fresco’s die opmerkelijk goed bewaard zijn en de muren en plafonds versieren, zowel op de benedenverdieping als op de andere verdiepingen.

Tijdens de renovatie van 2004 werden onder andere een moderne trap en een lift geplaatst zodat het gebouw functioneler is, evenwel met behoud van de harmonieuze geest en charme van de verschillende eeuwen.

De verhuizing naar het “Hanzehuis” – een van de prioriteiten van de voorzitter, dhr. Salah ECHALLAOUI van bij zijn aantrede in functie aan het hoofd van het Executief in 2016 – biedt de organisatie een structuur die gelijke trend houdt met haar missie en ambities, en zal ongetwijfeld bijdragen tot de opwaardering van het Belgische en meer bepaald het Brusselse erfgoed.

Het Executief van de Moslims van België zal er met genoegen de talrijke bezoekers, medewerkers, sympathisanten … en ook de liefhebbers van ons cultureel erfgoed ontvangen!

 

* De Hanze is een koopmansvereniging uit de middeleeuwen.

HIER vindt u foto’s van het gebouw

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief