Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

20 februari 2020

Persbericht
Brussel, 20 februari 2020

Duitsland is opnieuw getroffen door een racistische aanslag die op woensdag 19 februari 2020 werd gepleegd in het kleine stadje Hanau, in de buurt van Frankfurt, met negen doden en verschillende gewonden als gevolg. 

Deze aanslag doet denken aan andere die de laatste jaren in Duitsland werden gepleegd, en bewijst eens te meer de gevaarlijke toename van een xenofobisch klimaat in dit land. 

Het Executief van de Moslims van België (EMB) herinnert er opnieuw aan dat terrorisme geen grenzen kent en alle burgers raakt, ongeacht hun afkomst of overtuiging.

Het EMB roept bovendien alle influencers uit alle domeinen op omzichtig om te springen met hun woorden om te vermijden dat haat nog meer wordt gevoed. De inspanningen die de bevolking doet om in vrede en met wederzijds respect samen te leven mogen niet teniet gedaan worden.

Het EMB dringt er bij de burgers, moslims en niet-moslims, op aan zich niet te laten overweldigen door emotie en vooral geen provocerende daden te stellen.

Het EMB betuigt zijn diepste medeleven met de families van de slachtoffers van deze aanslag en betuigt zijn steun en solidariteit met het Duitse volk.

Namens het bureau van het EMB,
Mehmet ÜSTÜN, voorzitter

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief