Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

29 januari 2019

Persbericht

Brussel, 29 januari 2019,

Het Executief van de Moslims van België (EMB) veroordeelt ten stelligste de agressie tegen een moslima in Anderlecht (Brussel) op 30 december 2018 waarover in de pers de laatste dagen melding werd gemaakt.

Het slachtoffer, dat op het ogenblik van de feiten over straat wandelde met haar dochtertje, werd onverwacht aangevallen in de wijk “Het Raad” en raakte gewond aan het gezicht.

Ook al is racisme niet bevestigd op het ogenblik dat we dit bericht schrijven, toch veroorzaakte deze agressie grote beroering bij de moslimpopulatie van België.

Het EMB is ervan overtuigd dat de politiediensten en Justitie alles in het werk zullen stellen om de dader te vinden en deze te veroordelen voor zijn daad.

Het EMB waardeert de poging van de vrouw om de gemoederen te sussen en de jongeren op te roepen zich niet te laten overweldigen door emotie en geweld niet met geweld te beantwoorden.

Het EMB spreekt zijn solidariteit uit met het slachtoffer in deze moeilijke momenten en wenst haar een voorspoedig herstel.

Namens het Bureau van het EMB,
Mehmet ÜSTÜN
Voorzitter

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief