Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

27 december 2018

Op 9 december 2018 organiseerde het Joods Museum van België een ceremonie waarbij de kaarsen voor het feest van Chanoeka ritueel werden aangestoken.

De ceremonie werd voorafgegaan door een bezoek aan de tentoonstelling “Léonard Freed” en “Tradities / een blik op onze collecties” die toelieten de verrassende restauratie te ontdekken van een kleine synagoge, opgericht in 1946 in Molenbeek.

Ter gelegenheid van dit “Feest van de Lichten”, symbool voor de overwinning van het licht op de duisternis en het obscurantisme, waren verschillende personaliteiten uitgenodigd om een voor een de 9 kaarsen van de traditionele kandelaar aan te steken.

Deze viering werd opgeluisterd met spirituele gezangen die overtuigend werden gebracht door een jeugdkoor van de Munt.

Ter afsluiting van de avond werd het publiek uitgenodigd om te proeven van de overheerlijke beignets die zo typisch zijn voor Chanoeka.

Dhr. Salah Echallaoui, vicevoorzitter van het Executief van de Moslims van België, en mevr. Delphine Laroche, secretaris-generaal, woonden het evenement bij als teken van vriendschap en solidariteit met de joodse gemeenschap van België.

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief