Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

25 oktober 2016

Op maandag 10 oktober startte de opleiding Frans voor de erkende imams in het Waalse  Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze opleiding duurt vier maanden, met vier lesuren per week, om de imams de noodzakelijke taalinstrumenten aan te reiken om hun contacten met de gelovigen en de hele burgerlijke samenleving te bevorderen. De liturgische taal blijft dan wel onmisbaar voor de beoefening van de godsdienst, maar het gebruik van het Frans is een belangrijke uitdaging om radicalisering te voorkomen.


Parallel ging op woensdag 12 oktober ook een opleiding in strafrecht, psychologie en communicatie voor erkende islamconsulenten van start. Deze opleiding moet hen de mogelijkheid bieden om hun kennis te verbeteren van de realiteit waarmee de gedetineerden die ze begeleiden, te maken krijgen, en om nieuwe dialoogtechnieken onder de knie te krijgen.


Beide initiatieven zijn het resultaat van een samenwerking tussen het Executief van de Moslims van België (EMB), de minister van Hoger Onderwijs, Onderzoek en Media in de Federatie Wallonie-Bruxelles (FWB), evenals het ministerie van Sociale Promotie en Gelijke Kansen in de FWB.

De erkende imams en islamconsulenten reageerden tijdens deze eerste dagen van de opleiding enthousiast op het idee om de noodzakelijke instrumenten voor hun functie te perfectioneren.

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief