Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

11 september 2017

Op maandag 4 september 2017 nam de voorzitter van het EMB, dhr. Salah Echallaoui, deel aan de jaarlijkse receptie voor het Offerfeest die werd georganiseerd door de Islamitische Federatie van België.

Dhr. Echallaoui hield er een toespraak en dankte eerst en vooral de organisatoren voor hun inspanningen om de banden tussen de verschillende koepels aan te halen, meer bepaald door hun bijdrage binnen de Coördinatieraad van islamitische instellingen van België (CIB) die werkt in het belang van de moslimgemeenschap van België.

Daarna herinnerde hij aan het belang van het Offerfeest, een ogenblik van delen, vrede, wederzijdse hulp en solidariteit over alle etnische, religieuze en filosofische verschillen heen.

De voorzitter van het EMB nam ook de gelegenheid te baat om bepaalde informatie te verduidelijken die deze laatste weken is verschenen in de pers met betrekking tot het instituut ter bevordering van islamopleidingen, en bevestigde daarbij dat:

De vertegenwoordigers van de verschillende delen van de moslimgemeenschap kwamen daarna bijeen tijdens een vriendschappelijke maaltijd als afsluiting van deze feestavond.

Alle foto's van het evenement HIER

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief