Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

05 februari 2019

Op 30 januari 2019 ontving de voorzitter van het Executief van de Moslims van België (EMB), dhr. Mehmet Üstün, de ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland in het Koninkrijk België, dhr. Martin KOTTHAUS, op de zetel van het EMB.

Deze ontmoeting maakte deel uit van een reeks ontmoetingen die het initiatief waren van de ambassadeur. Zo wil hij een beter beeld krijgen van de erkende erediensten en hoe hun relaties met de Belgische Staat geregeld worden.

Dhr. Üstün schetste eerst de historiek van de islamitische eredienst in België, meer bepaald de officiële erkenning in 1974 en de installatie van het EMB in 1998.

Daarna sprak hij over de belangrijke dossiers waarmee het EMB zich bezighoudt, namelijk:

De islam in België staat voor vele uitdagingen: dhr. Üstün had het meer bepaald over de opleiding voor toekomstige moslimkaders, de preventie van radicalisme en de versterking van het samen leven.

Tot slot benadrukte de voorzitter van het Executief van de Moslims van België de vrees van de moslimgemeenschap voor het toenemende populisme en de beperking van bepaalde religieuze vrijheden, zoals het verbod op ritueel slachten.

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief