Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

08 november 2018

Op 23 oktober gaf dhr. Salah Echallaoui, vicevoorzitter van het Executief van de Moslims van België (EMB), een informatieve sessie aan de imams die aangesteld zijn in de erkende moskeeën. De bijeenkomst ging door in de lokalen van het EMB en handelde over de hervatting van de cursus Frans. Ze ontvingen bij die gelegenheid ook hun attest voor de eerste sessie van 2016-2017.

Een nieuwe opleidingscyclus voor de bedienaars van de eredienst ging van start in november 2018 met een verdeling per niveau (beginners en gevorderden).

Deze opleiding is het resultaat van een partnerschap tussen het EMB, het “Institut de Promotion des formations sur l’Islam” (Instituut voor de bevordering van islamopleidingen), de Vrije Universiteit Brussel en de Université Saint-Louis - Bruxelles. De cursussen worden ook gegeven door professoren van deze laatste twee universiteiten.

Na afloop van de cursus zullen de erkende imams de linguïstische tools hebben verworven om behoorlijk te kunnen communiceren met de gelovigen en de maatschappij. Ook al is de liturgische taal onontbeerlijk voor de eredienst, het gebruik van het Frans vormt een belangrijk element om te kunnen communiceren binnen en buiten de moskee.

De imams hebben tot nu toe een levendige interesse getoond voor deze opleiding en zijn dan ook erg enthousiast over het idee om zich te kunnen perfectioneren in één van onze drie landstalen.

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief