Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

23 april 2019

Persbericht: aanslagen te Sri Lanka op 21 april 2019

Het Executief van de Moslims van België (EMB) en en de Coördinatieraad van de Islamitische Instellingen van België (CIB)* veroordelen ten stelligste de terreuraanslagen gepleegd op onschuldige mensen in kerken en hotels in Sri Lanka tijdens het Paasfeest.

We vestigen nogmaals de aandacht dat, wat de beweegredenen van de aanslagen ook mogen zijn, deze in werkelijkheid de hele mensheid treffen omdat terreur nu eenmaal geen religie kent noch kleur.

Het EMB en de CIB bieden hun oprechte deelneming aan aan de families van de slachtoffers, aan het Sri Lankaanse volk en haar regering, bidden voor de slachtoffers van dit drama en wensen de geblesseerden een voorspoedig herstel toe.

Voor het Bureau van het EMB,
Mehmet Üstün, voorzitter

Voor de CIB,
Salah Echallaoui, co-woordvoerder
Coskun Beyazgül, co-woordvoerder

*De Coördinatieraad van de Islamitische Instellingen van België (CIB) is een burgerplatform dat samengesteld is uit instellingen, federaties, organisaties en koepelstructuren van de moslimgemeenschap van België.

De CIB is samengesteld uit de volgende instellingen: de Bijeenkomst van Moslims van België, de Diyanet van België, de Islamitische Federatie van België, de Federatie van Albanese moskeeën van België, de Afrikaanse Islamitische Associatie van België.

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief