Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

07 december 2017

Beste,

VRT zal voortaan twee Islamitische erediensten per jaar uitzenden. De eerste is op zondag 10 december om 10.00 uur te zien bij Eén.

Als publieke omroep heeft VRT jarenlange ervaring met het in beeld brengen van erediensten. Naast Rooms-katholieke erediensten deed VRT dit al voor verschillende erkende religies in ons land: de Orthodoxe, de Protestants en de Evangelische kerk, net als voor de Joodse gemeenschap.

Het uitzenden van erediensten zien we bij VRT als een service: Mensen die niet aanwezig kunnen zijn, kunnen op die manier de viering toch volgen. En door in alle openheid bij elkaar te laten binnenkijken, kunnen mensen elkaars geloof ook beter begrijpen. 

Het is namelijk de opdracht van VRT om de Vlaming in contact te brengen met verschillende opinies, opvattingen en levensbeschouwingen. Daarom worden levensbeschouwelijke strekkingen geïntegreerd in het aanbod, op radio, televisie en online. Daarnaast organiseert VRT bovendien structureel overleg met vertegenwoordigers van de verschillende levensbeschouwelijke strekkingen.

De Islamitische erediensten worden in de week opgenomen en uitgezonden op zondag, de gebruikelijke dag in onze programmagids. Indien er die dag een Rooms-katholieke eredienst gepland staat dan wordt die Islamitische eredienst hiervoor uitgezonden.

Programma-informatie:

Op 10 december zenden we het verslag uit van de Islamitische ceremonie van 6 december 2017 in de Hasaan Ebno Tabit Moskee te Genk, naar aanleiding van de verjaardag van de geboortedag van de profeet Mohammed, ‘Mawlid an-Nabi’. Sprekers zijn Dhr. Salah Echallaoui, voorzitter van het Executief van de Moslims van België, Dhr. Mohamed Kajjaj, imam verbonden aan het Executief van de Moslims van België, Dhr. Boujemaa El Ghamarti, imam van de moskee. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het koor Rissala o.l.v. Hassan Muhammady.
 

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief