Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

16 april 2020

16 april 2020

Het Executief van de Moslims van België (EMB) heeft via de pers vernomen over de gezondheidsproblemen (geen verband met het coronavirus Covid-19) van Monseigneur Jozef De Kesel waardoor hij tijdelijk zijn functies als aartsbisschop van Mechelen-Brussel en voorzitter van de Bisschoppenconferentie van België niet kan uitvoeren.

Het EMB wenst Mgr. De Kesel een spoedig herstel toe en hoopt hem spoedig opnieuw te zien aan het hoofd van de Belgische katholieke gemeenschap, vooral in de moeilijke tijden die we nu doormaken.

Het EMB wenst de hulpbisschoppen, de monseigneurs Jean-Luc Hudsyn, Jean Kockerols en Koen Vanhoutte en de vicaris-generaal, de kanunnik Etienne Van Billoen, veel succes toe nu ze tijdelijk aan het hoofd staan van het aartsbisdom Mechelen-Brussel. Het EMB wenst ook succes toe aan de permanente raad van de conferentie, samengesteld uit Mgr. Guy Harpigny (bisschop van Doornik), Mgr. Johan Bonny (bisschop van Antwerpen) en de secretaris-generaal Mgr. Herman Cosijns die nu tijdens de herstelperiode van Mgr De Kesel de leiding hebben over de bisschoppenconferentie.

Namens het bureau van het EMB,
Mehmet ÜSTÜN, voorzitter

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief