Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

11 april 2017

Het Executief van de Moslims van België veroordeelt de aanslagen in Egypte, Zweden, Rusland en Groot-Brittannië

 

Brussel, 11 april 2017

Zondag 9 april, enkele dagen voor de paasvieringen, was de Koptische gemeenschap van Egypte het slachtoffer van twee aanslagen op de kerken van Tanta en Alexandrië.

Het Executief van de Moslims van België (EMB) drukt zijn solidariteit en medeleven uit voor de families van de slachtoffers van deze waanzinnige agressies, en met de christelijke gemeenschap van het Oosten die opnieuw geraakt wordt door het ondraaglijk geweld van extremistische groeperingen.

Helaas voegen deze aanslagen zich bij die van enkele weken geleden in Londen (Groot-Brittannië) op 22 maart, in Sint-Petersburg (Rusland) op 3 april 2017 en in Stockholm (Zweden) op 7 april 2017 waar vele mensen het leven lieten.  

Het EMB staat ook stil bij de Iraakse en Syrische bevolkingen die sinds jaren het slachtoffer zijn van de verschrikkingen van een dramatische oorlog.

Deze criminele daden hebben tot doel om de mensengemeenschappen tegen elkaar op te zetten, en een zogenaamde schok van beschavingen te veroorzaken.

Het Executief van de Moslims van België vraagt iedereen om niet in deze val voor onze democratie te trappen en zich met kracht te verzetten tegen elke aanslag op onze samenleving.

Alleen eenheid en broederschap over de filosofische en religieuze overtuigingen heen kunnen onze maatschappijen op de weg van de vrede houden.

 

Salah Echallaoui
Voorzitter

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief