Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

21 maart 2019

Excellentie,

Mijnheer de Ambassadeur,


Met dit schrijven bieden het Executief van de Moslims van België (EMB) en de Coördinatieraad van de Islamitische Instellingen van België (CIB)* hun diepste medeleven aan voor de tragische gebeurtenissen in Nieuw-Zeeland op 15 maart 2019.

Ook al raken deze aanslagen ons als moslimburgers in het bijzonder, in werkelijkheid wordt de hele mensheid diep getroffen door een dergelijk geweld. Daarom staan wij vandaag aan uw zijde, aan de zijde van de families van de slachtoffers, aan de zijde van de gewonden en aan de zijde van alle Nieuw-Zeelandse burgers.

In deze trieste periode brengen wij eer ook aan alle mensen die niet hebben toegegeven aan de haat, aan deze mensen die, terwijl ze dierbaren hebben verloren, toch het bewijs leveren van meer liefde en medeleven voor de hele mensheid.

Het EMB en de CIB houden eraan hun diepste medeleven te betonen aan de rouwende families die getroffen zijn door dit drama en bidden dat de vrede terug haar rechten opeist in Nieuw-Zeeland en overal in de wereld.

Voor het bureau van het EMB,

Mehmet Üstün, voorzitter

 Voor de CIB,

Salah Echallaoui, co-woordvoerder

Coskun Beyazgül, co-woordvoerder

 

 

* De Coördinatieraad van de Islamitische Instellingen van België (CIB) is een burgerplatform dat samengesteld is uit instellingen, federaties, organisaties en koepelstructuren van de moslimgemeenschap van België. De CIB omvat de volgende instellingen: de Bijeenkomst van de Moslims van België, de Diyanet van België, de Islamitische Federatie van België, de Federatie van Albanese moskeeën van België, de Afrikaanse Islamitische Associatie van België.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief