Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

12 april 2021

Naar aanleiding van de vandaag gehouden vergadering via videoconferentie van de Raad der Theologen is het Executief van de Moslims van België (EMB), het representatief orgaan van de islamitische eredienst, verheugd om de moslims van België te kunnen melden dat de vastenmaand Ramadan dit jaar zal beginnen op dinsdag 13 april 2021.

Het EMB biedt de gehele moslimgemeenschap van België zijn beste wensen aan en hoopt, in deze moeilijke context van pandemie, dat deze gezegende maand wordt beleefd in het teken van rust, geduld en solidariteit.

Het EMB herinnert eraan dat vaccins (hetzij tegen Covid of (iets anders) op geen enkele manier interfereren met de naleving van de vasten en de geldigheid ervan ook niet beïnvloeden.

Het is ook belangrijk dat de moskeeverantwoordelijken en de moslimburgers ons protocol nauwgezet respecteren.

Het EMB zet de dialoog voort met de vertegenwoordigers van de andere erediensten en de met erediensten belaste Minister van Justitie om een versoepeling van de voor erediensten geldende gezondheidsmaatregelen mogelijk te maken.

Tenslotte nodigt het EMB iedereen uit om deze gezegende maand te baat te nemen om meer te bidden voor de zieken, de overledenen en alle families die rouwen om het verlies van een of meer van hun geliefden.

Blijf voor jezelf en anderen zorgen.

Ramadan Moubarak.

Namens het Bureau van het EMB,
Mehmet ÜSTÜN, Voorzitter

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief