Het belang van beweging

Rate this post

Voortdurend en frequent bewegen brengt een reeks voordelen met zich mee voor de gezondheid en het psycho-fysieke welzijn van een persoon: het verbetert de stemming en psychologische vermogens, vergroot de aandacht en concentratie en verbetert de drang tot voedselbeheer. Trainen met gefocuste massa’s zal de spiertonus verhogen, de lichaamssamenstelling en de neuromotorische controle verbeteren. Als de spier samentrekt, brengt hij mechanische spanningen over op het bot www, wat de mineralisatie bevordert en osteoporose voorkomt.

Lopen vergemakkelijkt de maaglediging en verbetert de gastro-intestinale kenmerken.

Matige lichaamsbeweging verbetert de werking van het immuunsysteem en verbetert de stofwisseling. Het handhaven van bepaalde vormen van lichamelijke oefening tijdens het bijvoeden van patiënten met eetproblemen heeft voordelen voor het herstel van de lichaamssamenstelling, het behoud van de botmineraaldichtheid en het beheer van emotionele ervaringen en angst. De sportarts kan cardiovasculaire, energie- en flexibiliteitsoefeningen voorschrijven, primair gebaseerd op de klinische en praktische kenmerken van het onderwerp, rekening houdend met het speelse en motiverende aspect.

Hoe vindt de interventie plaats?

De Campus Medico maakt gebruik van een groep die niet alleen bestaat uit specialisten, zoals een internist-specialist in voedingswetenschappen, sportartsen en psychotherapiespecialisten, maar daarnaast uit externe medewerkers zoals psychiaters, voedingsdeskundigen, acupunctuurspecialisten, fysiotherapeuten, gynaecologen en andere gespecialiseerde medische figuren kunnen werken aan verschillende elementen die verband houden met disfunctioneel gedrag.

De interventie omvat een voorlopig cognitief interview met de psycholoog, met als doel de hulpvraag te accepteren en de wensen van de getroffen persoon te begrijpen. Vervolgens wordt een gesprek met de sportarts afgesproken, met als doel de praktische parameters te verzamelen en een beweegplan op te stellen. Beide specialisten begeleiden het individu op de totaal verschillende niveaus van de reis. Vervolgens wordt een gericht bezoek met een vitaminedeskundige gepland voor het opstellen van een persoonlijk voedingsplan.

Op wie is het gericht?

Het project “Levensstijl en gezondheid” is gericht op iedereen die een gericht pad wil volgen om de stabiliteit van lichaam, geest en voeding te herwinnen. Er worden bovendien gerichte cursussen gepromoot voor iedereen die de noodzaak voelt om zijn fysieke en psychologische gezondheid terug te krijgen, en voor sporters en meisjes, waarbij hulp en hulp wordt geboden bij competitieve oefeningen.

Geestelijke gezondheid: 7 wetenschappelijk bewezen manieren om het welzijn van onze hersenen te verbeteren. De achteruitgang van de hersenen kan worden gestopt. Sterker nog, zelfs omgekeerd. Deskundig woord. Als? Allereerst met de trein. Maar daarnaast met een nieuw kapsel. Geestelijk welzijn: professionele aanbeveling om de hersenen jonger te houden.

“Er zijn voldoende verbindingen in de hersenen om naar de maan en terug te gaan”, zegt professor James Goodwin, directeur van de Science and Research Impact-sectie van het Brain Health Network, dat wetenschappers van elke kant van de Atlantische Oceaan samenbrengt met als doel om mensen te helpen omgaan met hun psychische gezondheid. “De geest is een mysterieus orgaan”, vervolgt Goodwin, die in 2021 de gids Supercharge Your Brain: How to Onderhouden van een gezond brein gedurende je leven publiceerde. “Tot twee of drie jaar geleden wisten we niet eens dat het zich herstelde. tijdens de levenscyclus van een persoon. Maar dat is precies wat het doet, en het wordt in aanzienlijke mate beïnvloed door het soort leven dat je leidt.”

Hersenontsteking is “de gezworen vijand van psychisch welzijn”, waarschuwt Goodwin. Daarom zijn alle voorzorgsmaatregelen om dit te verminderen uiterst nuttig. Hier zijn enkele van zijn trucs om je geest gezond te houden.

Bella Hadid vertelt over haar ziekte van Lyme en brengt ook de psychische gezondheid onder de aandacht. Nadat ze over haar worsteling met depressie heeft gesproken, blijft het supermodel praten over psychisch welzijn en de ziekte van Lyme. DOOR ALICE AMBIADATI EN VERONICA CRISTINO

Op wie is het gericht?

Zorg dagelijks voor wat trein. Lichamelijk energiek zijn is essentieel voor het welzijn van de geest, dus elke dag moet u proberen wat beweging te krijgen. “Je wilt elke week niet minder dan 150 minuten bewegen”, zegt Goodwin. «En het is in ieder geval niet genoeg: over het algemeen moeten we een energieke manier van leven aannemen. Ik noem het ‘de oorlog verklaren aan de stoel’.

Helaas neemt het sedentaire bestaan toe: wereldwijd slaagt 27,5 procent van de volwassenen en maar liefst 81 procent van de adolescenten er niet in om aan deze minimale mate van fysieke activiteit te voldoen. We klagen er allemaal min of meer over dat we te veel tijd achter een beeldscherm doorbrengen, toch? Het advies van Goodwin is juist om niet langer dan 45 minuten achter elkaar te zitten, omdat het een bewezen feit is dat bankverslaafden hun sedentaire levensstijl niet kunnen compenseren met lichaamsbeweging. “Om de gezondheid van de hersenen te verbeteren, is het niet voldoende om gemakkelijk een uur per dag te trainen.

De steeds ouder wordende strategie van het orgel kan effectief worden omgekeerd door lichamelijke training te combineren met een toename van motorische oefeningen gedurende de dag. Het is dus echt een potentieel om de geest te verjongen.

Leave a Comment