Gezonde levensstijl: alle juiste gewoonten om te observeren

Rate this post

het juiste gedrag voor een gezonde en evenwichtige manier van leven
Zoals we weten, moeten we nu gezondheid opbouwen door gepast gedrag voor een gezonde manier van leven, maar wat betekent dit allemaal? In de eerste plaats betekent het dat u aan uw bureau gaat zitten en uzelf voedt op de meest toepasbare manier, te beginnen met het ontbijt.

Ik vertel mijn patiënten graag dat welzijn op tafel wordt gebouwd www; in werkelijkheid kunnen we door voedsel ons hart, onze geest en alle verschillende organen en methoden die ons lichaam gezond laten blijven, helpen of beschadigen.

BEPERK SUIKER EN ZOUT

U moet weten dat in de huidige tijd de cardiovasculaire problemen als gevolg van de overmatige suiker- en zoutstroom in onze voeding aanzienlijk zijn toegenomen, juist omdat industriële producten er helaas rijk aan zijn. Leer gewoon de diverse voedseletiketten om de overmatige aanwezigheid van suikers te kennen, in de vorm van verschillende siropen, en zout in alle ultrabewerkte maaltijden die momenteel op onze tafels staan.

Dus hoe kunnen we overtollige suiker vermijden? In de eerste plaats door zo min mogelijk ultrabewerkte maaltijden te kopen en vooral door ze in onze tijd niet onophoudelijk te gebruiken. Houd dus rekening met de labels en met de keuze voor veel minder verfijnde producten! We moeten de consumptie beperken van het hele scala aan maaltijden die afkomstig zijn van grootkeukens en snelle maaltijden. Door teveel suiker te vermijden, zorgt u ervoor dat uw lichaam de insuline laag houdt, een hormoon dat een van de belangrijkste verantwoordelijken is voor de opbouw van lichaamsvet, ongeacht of het meer in het lichaam aanwezig is.

Bovendien voegen we vaak te veel zout toe aan onze voeding, omdat het in overmaat aanwezig is in het voedsel dat we kopen; om die reden is mijn advies om niet te veel zout aan gerechten toe te voegen en dit te vervangen door kruiden die ons gerecht lekker maken.

KIES SEIZOENSPRODUCTEN

Vergeet ook niet dat het voedsel dat we kiezen essentieel is voor de ontwikkeling van het immuunsysteem, dat voor 70% in de darmen verblijft. Voor dit doel is het nogal belangrijk om vitamines die vergelijkbaar zijn met vitamine C, A, D en vitamines van het B-complex in onze voeding op te nemen. Om deze componenten aan te vullen is het noodzakelijk om recente en vooral seizoensgebonden voedingsmiddelen te introduceren, omdat we alleen in deze laatste vitamines en mineralen kunnen ontdekken die op grotere schaal gangbaar zijn. Vergeet ook niet om meerdere keren per week vis te eten, omdat deze omega 3 bevat die cruciaal zijn voor het goed functioneren van cellen en talrijke mineralen, samen met jodium dat onze schildklier stimuleert om beter te functioneren.

SLAAP, SPORT EN HYDRATATIE: HET BELANG VAN EEN JUISTE LEVENSSTIJL

passend gedrag voor een gezonde en evenwichtige levensstijl Goed slapen is ook erg belangrijk voor het lichaam. Gedurende de nacht moeten we de vitaliteit herstellen en de juiste circadiane ritmes herstellen; dus als we misschien moeite hebben om in slaap te vallen, gaan we eten met maaltijden die voornamelijk gebaseerd zijn op ingewikkelde koolhydraten, overeenkomend met rijst, gerst, haver, spelt en tarwe, gekruid met goede extra vierge olijfolie om een goede nachtrust te bevorderen.

  • Als ik het heb over passend gedrag voor een gezonde manier van leven, bedoel ik ook de aanwezigheid van de juiste hoeveelheid lichamelijke activiteit! In onze samenleving voeren de meeste mensen zeer sedentaire banen uit, waardoor ze heel lang achter een pc moeten zitten.
  • Daarom beveelt de Wereldgezondheidsorganisatie aan om in de loop van de week minimaal 150 minuten lichaamsbeweging te doen. aerobics met matige intensiteit, of minimaal 75 minuten krachtige training plus grote spiergroepversterkende trainingsroutines, twee of extra keren per week.
  • Om vetten te verbranden heeft ons lichaam zuurstof nodig en dus aërobe activiteit. Om dit te kunnen doen, wil het echter ook de spiermassa vergroten, dus je moet aan je spierweefsel werken.

Gezonde levensstijl: alle juiste gewoonten om te observeren

Het is duidelijk dat het even belangrijk is om iedereen te hydrateren tijdens lichamelijke activiteit en gedurende de dag, want zoals iedereen weet bestaat ons lichaam voor 70% uit water en zonder dit water werken onze cellen niet goed. Het is daarom aan te raden om in de loop van de dag minimaal twee liter water te drinken, bij voorkeur met een laag vast residu, en als u echt niet zoveel kunt drinken, help uzelf dan met zinderende of koude kruidenthee, maar altijd zonder inclusief suiker.

Dus wat is het juiste gedrag voor een gezonde levensstijl? Lichaamsbeweging, gezond eten met recente, kwaliteitsvolle voeding, goede hydratatie en suppletie en je zult zien dat je je echt beter gaat voelen, extra belangrijk en vol energie!

Leave a Comment