De regels voor een gezonde manier van leven

Rate this post

Een gezonde levensstijl: de gouden richtlijnen waaraan u zich moet houden. De belangrijkste regels waaraan moet worden voldaan voor een nauwkeurige manier van leven zijn eenvoudig, maar vereisen doorzettingsvermogen om het doel te verwezenlijken. Een gezonde levensstijl kan niet los worden gezien van een nauwkeurig voedingsplan, zonder echter te vergeten dat voor het bereiken van de juiste psycho-fysieke stabiliteit ook geestelijke zorg en innerlijk welzijn essentieel zijn – embnet.be. Je goed voelen is het eindresultaat van een combinatie van factoren: emotioneel, omgevingsfactoren, werk en voeding. Het vinden van de beste stabiliteit is de uitdaging van ieder mens.

Ontdek bovendien de tien welzijnsrichtlijnen

Wat betekent het om een gezonde levensstijl te leiden? Het geheel van al onze dagelijkse handelingen leidt ertoe dat we wel of niet een correcte manier van leven leiden; alles wat we doen, zien of horen kan onze psychofysische toestand beïnvloeden.

Als het leven ook het resultaat is van plotselinge gebeurtenissen, is de enige factor die we moeten doen, handelen op basis van wat we onder controle hebben. Het aannemen van een gezonde levensstijl betekent daarom het vermijden van al deze acties die gevaarlijk zijn voor het welzijn van ons lichaam, het correct consumeren en het uitvoeren van lichaamsbeweging die op zijn minst van toepassing is op iemands lichaamskenmerken.

Ontdek de tien voordelen van water

Daarom staan hieronder 10 richtlijnen opgesomd, van voeding tot beweging, die we altijd moeten volgen om een levensstijl aan te nemen die zo geschikt mogelijk is. Doe aan lichamelijke activiteit Deskundigen onderstrepen het belang van het beoefenen van niet minder dan honderdvijftig minuten lichamelijke activiteit per week, dus ongeveer 20 minuten per dag. Of het nu gaat om wandelen in een bepaald tempo, stappen zetten of fietsen, uw spierweefsel en bloedsomloop zullen u dankbaar zijn. Beperk suikers en vet Volgens het mediterrane voedingspatroon zouden suikers en vet een laag aandeel van de ingenomen maaltijden moeten innemen.

Geef de voorkeur aan volle granen, peulvruchten en vis. Van de zuivelproducten is het goed om het niet te overdrijven met kaas, die maximaal twee keer per week wordt gegeten en dezelfde aanbeveling geldt voor roze vlees, terwijl de consumptie van snoep in plaats daarvan moet worden gereserveerd voor speciale gelegenheden.

De regels voor een gezonde manier van leven

Ja tegen seizoensfruit en -groenten Bronnen van voedingsvitamines en antioxidanten, seizoensfruit en -groenten zijn extra puur en recent. Niet iedereen is zich ervan bewust dat elke kleur verband houdt met specifieke heilzame stoffen: waar geel de aanwezigheid van carotenoïden betekent, is rood een garantie voor lycopeen en anthocyanen. Groen symboliseert foliumzuur, chlorofyl en magnesium en blauw vitamine C, kalium, magnesium en carotenoïden.

Kies gezonde eiwitbronnen Soja (waaronder edamame en tofu), allerlei soorten bonen, linzen, kikkererwten en erwten worden door cardiologen aanbevolen als maaltijd, omdat ze niet alleen overmatig veel eiwitten lijken te bevatten, maar ook goede bronnen zijn. van vezels. Omgekeerd, wanneer de consumptie van paars vlees hoog is, is er een toename van de sterfte door hartproblemen, evenals binnen de body mass index en tailleomtrek, twee belangrijke bedreigingselementen.

  • Slaap minimaal 8 uur per dag Door te slapen kunt u uw batterijen opladen en de volgende dag op de allerbeste manier tegemoet treden, maar dat is nog niet alles. De hersenen hebben ook uren slaap nodig om herinneringen te consolideren aan wat er in de loop van de dag is gebeurd. Het is daarom beter om een dagelijkse rusttijd van minimaal acht uur te garanderen.
  • Drink minstens 2 liter water. Water is essentieel voor het leven en is een elementair onderdeel van een gezond leven. Het gewone lichaam van een volwassene bestaat voor 60% uit water, en zelfs een matige uitdroging van slechts 2% van het lichaamsgewicht kan een negatieve invloed hebben op het cognitieve functioneren en de fysieke efficiëntie. Anderhalve liter water per dag, beter nog twee, is de aangegeven dosis.

Leave a Comment