Tekenen waar u op moet letten

Rate this post

Geestelijke gezondheidsproblemen: wat zijn de tekenen? Wanneer de psychische gezondheid in het gedrang komt, is dit niet altijd duidelijk voor de persoon of de mensen om hem heen. Er zijn echter enkele waarschuwingssignalen waar u op moet letten – EMBNET, die negatieve aanpassingen aan uw welzijn kunnen betekenen. Deze omvatten:

 • Verandering in eetgewoonten, zowel extra als tekort
 • Merkbare vermindering van het vermogensniveau
 • Wees extra eenzaam en schuw anderen
 • Een aanhoudend gevoel van hopeloosheid hebben
 • Het consumeren van alcohol, tabak of andere stoffen die groter zijn dan traditioneel
 • Het ervaren van onverklaarbare verwarring, woede, schuldgevoelens of angst
 • Het manifesteren van ernstige humeurwisselingen
 • In conflict komen met huishouden en vrienden

Denken aan het schaden van uzelf of het veroorzaken van schade aan anderen. Niet het vermogen hebben om dagelijkse handelingen gemakkelijk uit te voeren. Voordelen van een goede geestelijke gezondheid. Wanneer het psychisch welzijn wordt aangetast, kan dit mogelijk leiden tot ongunstig gedrag dat niet alleen de persoonlijke gezondheid schaadt, maar zelfs de relaties met anderen in gevaar kan brengen.

Hieronder staan de belangrijkste voordelen van een goed geestelijk welzijn

Een verhoogd vermogen om met de stressoren van het leven om te gaan
Wanneer de psychologische en emotionele toestanden op hun hoogst zijn, kunnen de uitdagingen van het leven eenvoudiger te overwinnen zijn. Waar alcohol of drugs, isolatie, driftbuien of ruzies hadden kunnen worden toegepast om relatiegeschillen, monetaire kwesties, werkuitdagingen en verschillende levenspunten aan te pakken, kan een stabiele mentaliteit gezondere coping-mechanismen aanmoedigen.

Een constructief zelfbeeld

Geestelijk welzijn hangt sterk samen met persoonlijke gevoelens over zichzelf. Het algehele psychologische welzijn speelt een rol bij het gevoel van eigenwaarde en doorgaans is een vorm van zelfvertrouwen vaak een goede indicator voor een gezonde psychologische toestand. Iemand wiens geestelijke gezondheid een hoge vlucht neemt, is geneigd zich op deze kwaliteiten te concentreren en zal over het algemeen ambities aan de dag leggen om een gezond en vreugdevol leven te leiden.

Gezondere relaties

Als uw psychisch welzijn goed is, bent u wellicht beter in staat om familie en vrienden quality time, liefde en hulp te bieden. Als u niet in emotionele ellende verkeert, is het misschien eenvoudiger om uzelf voor te stellen en de mensen om wie u geeft te steunen.

Een constructief zelfbeeldBetere productiviteit. Het omgaan met wanhoop of andere psychische stoornissen kan invloed hebben op uw productiviteitsbereik. Wanneer u zich mentaal sterk voelt, heeft u doorgaans de neiging om effectiever te werken en kwalitatief beter werk te leveren.

Hogere kwaliteit van leven. Wanneer uw psychisch welzijn floreert, kan uw hoge levenskwaliteit verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld plaats maken voor nieuwe hobby’s, het verlangen om nieuwe kennissen te maken of om naar nieuwe steden te reizen.

Wat moeten we doen.  Hoe u voor geestelijk welzijn en welzijn kunt zorgen
Omdat geestelijke gezondheid zo essentieel is voor het algehele welzijn, is het essentieel om ermee om te gaan. Om het psychologische welzijn te behouden, kunnen enkele introducties en aanpassingen in de manier van leven nodig zijn, vergelijkbaar met:

 • Neem deel aan een gemeenschappelijke trein
 • Geef prioriteit aan rust en slaap, van dag tot dag
 • Probeer meditatie
 • Leer omgaan met expertise voor de uitdagingen van alle tijden
 • Houd contact met dierbaren
 • Zorg voor een optimistische kijk op het leven

Een andere bewezen manier om het geestelijk welzijn te verbeteren en te behouden is door de begeleiding van een deskundige. Psychotherapie kan bijvoorbeeld gezondere methoden aanleren om met anderen samen te werken en coping-mechanismen om te proberen in moeilijke omstandigheden. Therapie kan u ook helpen een deel van uw eigen negatieve gedrag aan te pakken en u de instrumenten te geven om constructieve veranderingen in uw leven aan te brengen.

Leave a Comment