Gezonde manier van leven, bondgenoot in de strijd tegen depressie

Rate this post

Een gezonde levensstijl en vaste fysieke activiteit kunnen melancholie helpen bestrijden en voorkomen dat de getroffen persoon terugvalt. De laatste jaren hebben sommige analyses bevestigd dat de manier van leven een component is die een krachtige indruk heeft op het psychologische en fysieke welzijn. Om dit te bevestigen heeft de Italiaanse Vereniging voor Psychiatrie een aantal nuttige suggesties opgesteld voor patiënten die lijden aan melancholie, waarbij gezonde en juiste gewoonten worden voorgesteld die in het dagelijks leven kunnen worden toegepast om het verloop van de pathologie te bevorderen.

Een gezond en uitgebalanceerd voedingsplan BLOG, waarbij in een gevarieerd dieet wordt voorzien, is ongetwijfeld een van de sleutelelementen die het gevaar van melancholie kunnen beïnvloeden; Om de volledige verbetering van het organisme te bevorderen en een evenwichtige geestelijke gezondheid te bevorderen en te behouden, kan de aanbeveling ook zijn om drie keer per week minimaal 40/60 minuten aan sport te doen. Fysieke training en sport zijn een fundamentele pijler voor het dagelijks welzijn en kunnen het humeur van de depressieve getroffen persoon sterk beïnvloeden.

Deskundig advies over de manier om goed te blijven

Een andere factor om je op te concentreren is rust: wetenschappelijke studies hebben bovendien een diepgaande relatie aangetoond tussen wanhoop, gebrek aan slaap en de activering van ontstekingsverschijnselen, die samen met diabetes, hypertensie en depressie zelf de basis vormen voor het uiterlijk van verschillende pathologieën.

Werelddag voor geestelijke gezondheid wordt gevierd op 10 oktober. Hier zijn enkele trucs om uw lichamelijke en psychologische welzijn te domesticeren. Sinds 2019 staat het onderwerp geestelijk welzijn onder de aandacht.

Mondiale gebeurtenissen die verband houden met de pandemie, de financiële crisis en de wereldwijde spanningen hebben onze stresstolerantie de afgelopen jaren op de proef gesteld. Onzekerheid en bezorgdheid domineerden het begin van de jaren twintig en binnen het publieke en politieke debat kreeg het thema psychisch welzijn steeds meer aandacht en relevantie, zoals ook bleek uit de uitbetaling van de psychologische bonus in 2022.

Deskundig advies over de manier om goed te blijven

Tijdens de Werelddag voor de Geestelijke Gezondheid dachten we dat we deze twaalf stappen zouden delen om het psychologische welzijn te domesticeren, zelfs in moeilijke sociale en historische omstandigheden. 12 suggesties voor het cultiveren van psychofysische stabiliteit

Oefen vaak

De mens is een soort die is geëvolueerd om bestand te zijn tegen behoorlijk intensieve dagelijkse lichamelijke oefeningen. Het moderne leven heeft er niettemin toe geleid dat een essentieel deel van de bevolking zeer sedentaire gewoonten heeft. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar de meeste banen van vandaag de dag, die ons ertoe aanzetten een aantal uren zittend of in een aantal verschillende posities door te brengen. Om deze reden is het belangrijk, zowel voor het lichamelijke als het psychologische welzijn, om regelmatig aan lichaamsbeweging te doen.

  • Een stevige wandeling van 20 tot 30 minuten, vier tot vijf keer per week, is bijvoorbeeld voldoende om gunstige resultaten op het gebied van de gezondheid te bereiken, de stemming te verbeteren en angstsymptomen te verminderen.
  • Volg een gezond en uitgebalanceerd voedingsregime. Diëten die te rijk zijn aan suikers, vet en natrium, evenals diëten die overmatig beperkt zijn in het soort maaltijden, kunnen een negatieve invloed hebben op de lichamelijke gezondheid, maar ook op het psychologische welzijn.
  • Een gestandaardiseerd dieet, rijk aan seizoensfruit en -groenten, kan als vervanging het psychologische en lichamelijke welzijn bevorderen. Een goed voorbeeld van een normovariumdieet is het bekende mediterrane voedingspatroon, dat doorgaans een goed voorbeeld is om in acht te nemen.

Het belang van goed slapen. Slaap is een belangrijk onderdeel van ons lichaam, waarin talloze biologische processen plaatsvinden die fundamenteel zijn voor ons welzijn, zowel lichamelijk als psychologisch. Daarom is het essentieel om voor uw slaap-waakritme te zorgen en een adequate slaaphygiëne te handhaven.

In het bijzonder zult u een gezonde routine in uw slaapgewoonten in acht willen nemen, waarbij u probeert regelmatige slaap- en wektijden aan te houden. Het is ook essentieel om het gebruik van stimulerende middelen in de loop van de dag, zoals koffie, thee en energiedrankjes, niet te overschrijden, en om het gebruik van alcohol niet te overschrijden. Het is ook nuttig om het gebruik van elektronische gadgets binnen de uren vóór het slapengaan en intensieve lichamelijke inspanning na 20.00 uur te vermijden.

Bovendien moet de kamer waar we slapen een koele temperatuur hebben en vrij zijn van storende componenten, zoals televisies, verlichting, geluiden of andere. Ten slotte is het nuttig om pas naar bed te gaan nadat we op het punt staan in slaap te vallen en niet voordat we andere activiteiten hebben ondernomen, zoals lezen, films kijken of andere.

Leave a Comment