Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

17 november 2022

Persbericht

Gedurende 7 jaar werd de erkenningsprocedure voor de islamitische geloofsgemeenschappen onderbroken. Dit omdat voormalig minister Homans de erkenningscriteria wilde herzien via een studie van de KU Leuven.

Na lang wachten werd eind 2021 het nieuwe decreet gepubliceerd en zo kon het Executief van de Moslims van België terug erkenningsdossiers bezorgen aan de Vlaamse Regering.

Hierop zijn we onmiddellijk aan de slag gegaan door infosessies te houden verspreid over de Vlaamse provincies in februari en maart 2022.

Deze sessies brachten een grote opkomst teweeg en het eerste erkenningsdossier mochten we officieel afgeven in mei 2022. De maanden erna is dat aantal sterk toegenomen waardoor we uiteindelijk 71 erkenningsdossiers hebben overhandigd via de verkorte procedure.

Het Executief van de Moslims van België is verheugd dat ze de voorbereidingen m.b.t. de verkorte procedure succesvol heeft kunnen afsluiten. Net als de geloofsgemeenschappen wachten we nu hoopvol op positieve resultaten vanuit de regering.

De laatste erkenning van een islamitische geloofsgemeenschap in Vlaanderen dateert immers van 2013.

De geloofsgemeenschappen die geïnteresseerd zijn in een erkenning kunnen ons steeds contacteren voor informatie en begeleiding.

Namens het Bureau van het Executief van de Moslims van België,
Mehmet ÜSTÜN, Voorzitter

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief