Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

16 maart 2022

In de context van het conflict in Oekraïne nodigt het Executief van de Moslims in België (EMB) de moskeeën en alle moslimburgers uit om vrijgevig en solidair te zijn met de Oekraïense vluchtelingen die onlangs in België zijn aangekomen.

Deze hulp kan de vorm aannemen van een schenking aan het Consortium 12-12*, dat de actie "Oekraïne 12-12" heeft gelanceerd om de slachtoffers van de crisis in Oekraïne te helpen, of via elk ander gebaar of elke andere actie die het leed van individuen en gezinnen in nood helpt verzachten (huisvesting, schenking van kleding/voedsel/hygiëneartikelen aan het Rode Kruis, ...).

Wat de huisvesting betreft, zouden de autoriteiten alle informatie willen centraliseren. Indien u hieraan zou willen bijdragen, kunt u ons een e-mail sturen () met het adres en de capaciteit van de infrastructuur die u ter beschikking van de vluchtelingen zou willen stellen. Wij zullen deze informatie dan doorgeven aan de bevoegde autoriteiten.

Wij nodigen de gelovigen ook uit om mee te bidden voor alle slachtoffers van de oorlogen in Oekraïne en, helaas, in vele andere landen in de wereld.

Dank u voor uw steun!

Namens het Bureau van het EMB,
Mehmet ÜSTÜN, Voorzitter

* Het Consortium 12-12 verenigt 7 humanitaire organisaties die hun fondsenwervingsinspanningen in België coördineren tijdens ernstige crises of natuurrampen.

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief