Webradio
Infolijn Islam
0800 200 98
< Terug naar de nieuwslijst

04 april 2022

Persbericht

Vernieuwing ROIEB

Brussel, 4 april 2022

Zoals u weet kunnen wij, nu de CORONA-maatregelen zijn opgeheven en de sanitaire crisis aan belang verliest, volop inzetten op de Vernieuwing van het Representatief Orgaan van de Islamitische Eredienst in België.

In dit verband worden, zoals u weet, op 7 en 8 mei 2022 verkiezingen georganiseerd voor de Algemene Vergadering van de moslims in België.

Op dit ogenblik hebben wij al heel wat kandidaturen ontvangen.

Met veel genoegen stellen we vast dat heel wat jongere moslims zich willen engageren in de Algemene Vergadering. Ook zijn we verheugd te zien dat ook vrouwen zich reeds kandidaat hebben gesteld.  

Inderdaad, aangezien we een zo groot mogelijke diversiteit en expertise in de Algemene Vergadering willen benaarstigen, willen we iedereen aanmoedigen om zich kandidaat te stellen. In het bijzonder willen we een oproep doen aan vrouwen, experten, academici en universitairen. Stel u kandidaat en geef de moslims in België mee een stem in de Algemene Vergadering!

De documenten die de verkiezingskandidaten moeten invullen en ondertekenen vindt u via deze link https://embnet.be/nl/vernieuwing-van-het-representatief-orgaan-van-d.... U kan zich nog kandidaat stellen tot en met 15 april 2022!

Voorts doen we een oproep aan iedereen om op 7 en 8 mei 2022 haar of zijn stem uit te brengen.

Mogen we u, beste moskee-verantwoordelijke, vriendelijk doch met aandrang verzoeken om dit bericht te willen verspreiden onder zoveel mogelijk geïnteresseerden? We danken u daarvoor van ganser harte!

We zetten samen met u volop in op de vernieuwingsoperatie!

Zo u vragen heeft, aarzelt u dan niet ons te contacteren,

Namens het EMB
Mehmet ÜSTÜN, Voorzitter

Blijf op de hoogte, abonneer u op onze nieuwsbrief